capelle fysiotherapie

Drie belangrijke behandelmethodes waar Schuurman Fysio gebruik van maakt zijn:

Triggerpoints zijn lokale spierverkrampingen, in de volksmond worden het ook wel spierknopen genoemd. Vaak wordt gedacht dat het een verzuring is in de spier. Dit is niet het geval, het zijn kleine verkrampingen in de spier. Deze verkrampingen ontstaan door een verkeerde houding, over- of onderbelasting, een blessure of een combinatie daarvan. Daardoor ontstaat lokaal een slechte doorbloeding en hopen afvalstoffen zich op en kan de spier niet goed meer ontspannen en aanspannen. De triggerpoint zelf kan pijn geven maar ook een uitstralende pijn in het uitstralingsgebied van de spier of fascia. De fascia zijn bindweefsel vliezen van de spieren, deze lopen in elkaar over. Daarom kan de pijn ergens ander gevoeld worden dan waar het eigenlijke probleem zit.

  • Revalidatie

In de praktijk is een nette oefenruimte waar het mogelijk is om aan het herstel te werken na een operatie of blessure.

  • Medical taping

Bij Schuurman Fysio kunt u terecht voor medical taping volgens het Kinesio tape principe van Dr. Kenzo Kase. Kinesio tape kan worden ingezet om een behandeling langer door te laten werken. Als het goed wordt aangebracht geeft het pijnverlichting, betere bewegelijkheid, verbetering van bloed- en lymfecirculatie en vermindering van zwelling.

Het tape zorgt voor een licht liftend effect van huid. Daardoor ontstaat een drukvermindering tussen de huid en onderliggende weefsels.

Daarnaast worden uiteraard alle gangbare fysio behandelmethoden uitgevoerd.