Bij onbegrepen klachten wordt vaak gezegd leer er maar mee leven, zeker als er al meerdere medische onderzoeken zijn gedaan en er geen oorzaak kan worden gevonden.

Er zijn veel structuren in het lichaam die met onderzoekstechnieken in het ziekenhuis niet kunnen worden gezien of er kan niet worden gezien dat het niet goed functioneert. De fascia is zo’n structuur.

 

  1. Heeft u vaak terugkerende klachten bijvoorbeeld in de onderrug, nek, schouder?
  2. Heeft u een nieuwe klacht die niet spontaan geneest of heeft u al jaren last van pijn?
  3. Wilt u uw prestaties verbeteren maar wordt u belemmerd door steeds terugkerende sportblessures?
  4. Komt er geen duidelijke verklaring uit Röntgen, CT of MRI-onderzoek?
  5. Wordt er gesproken van 'onbegrepen pijn'?
  6. Zoekt u een behandeling gericht op de oorzaak, niet het symptoom?
  7. Gaat de pijn niet weg, of wordt zelfs erger, door te oefenen?
  8. Wilt u graag weten wat er echt aan de hand is en wat u eraan kunt doen?
  9. Wordt er altijd maar gezegd, leer er maar mee leven?


Neem nu contact op om een afspraak te maken!

Wat zijn fascia

Fascia is een ander woord voor het bindweefsel in het lichaam wat als lagen tussen andere weefsels ligt. Zo zijn er fascia die oppervlakkig liggen tussen de onderste huid en vetlagen. En fascia die dieper liggen tussen de dieper gelegen spieren en het bot. Door deze fascia kunnen wij bewegen, de lagen verbinden de spieren, pezen, gewrichten, banden en organen met elkaar. Ook zorgt het o.a. voor mechanische ondersteuning, bescherming tegen druk en dat alle structuren soepel langs elkaar bewegen zonder wrijving. Dit gebeurt door de gel die tussen de fascia zit. Het is een elastisch spinnenwebachtig netwerk wat actief en reactief is.

De fascia kunnen niet bewust worden beïnvloedt door onze hersenen maar door het autonome (onderbewuste) zenuwstelsel en hormoonstelsel. Dat betekent dat als gevolg van stress er spanning in de fascia gaat zitten, door deze spanning is er minder beweging in de fascia mogelijk wat er toe leidt dat er allerlei klachten ontstaan in het lichaam. 

 

Fascia integratie therapie

Fascia integratie therapie is een methode die niet alleen kijkt naar de klacht zelf maar naar het hele lichaam en de bewegingen als geheel.

Met het fascia onderzoek kan er worden opgespoord waar de klachten vandaan komen om vervolgens te behandelen met de technieken. De fascia zijn gelukkig goed te behandelen en de behandeling geeft meestal direct verlichting van de klachten.

 

Fascia en littekens 

Ook littekens kunnen worden behandeld door middel van fasciatherapie. Door een operatie, trauma of ziekte kunnen er littekens ontstaan, dat gaat dwars door alle fascia en andere weefsels heen. In het genezingsproces kan het gebeuren dat onderhuids de lagen aan elkaar gaan zitten. Hierdoor ontstaan er verklevingen van de littekens, dit is niet altijd zichtbaar aan de buitenkant. Ook kunnen deze littekens klachten geven op andere plekken dan waar het litteken zit. Dat komt omdat de fascia één geheel vormen in het lichaam. Zoals een schouderklacht die kan worden veroorzaakt door een litteken van een borstoperatie. Zelfs de kleinste littekens kunnen een probleem op een andere of dezelfde plek veroorzaken.